Els peus més ràpids del mon compleixen 27 anys molt deteriorats

Els peus més ràpids del mon compleixen 27 anys molt deteriorats

Ens sorprèn veure aquesta notícia en un diari esportiu, però és cert que, cada vegada més, aquests tipus de publicacions fan referència a temes mèdics relacionats amb lesions i amb consells per a la òptima pràctica de l’esport.

La imatge que ens ofereix El Mundo Deportivo és de l’atleta Ussain Bolt, el guanyador de tres medalles d’or als darrers mundials d’atletisme.

Al Centre Podomèdic estem acostumats a atendre a corredors, de curta i de llarga distància, però és difícil veure un pacient amb tantes simptomatologies a l’hora.  Deu n’hi do quins peus! I només té 27 anys!

Peus de Ussain Bolt

Per aquest motiu, hem pensat en completar la noticia explicant la seva patologia i els possibles tractaments.

En primer lloc notem que té les ungles incrustades, que és el mateix que dir que té les ungles encarnades. Una possible causa d’aquesta patologia és el costum de tallar-se les ungles massa arranades i amb una forma arrodonida. Una bona prevenció a aquest problema passa per de tallar-les de forma recte; tot i que si el problema es reincident, la solució definitiva es la cirurgia.

Centre Podomèdic - Cirurgia del peu

També pateix onicomicosis (fongs a les ungles). En el seu cas i en el de molts altres atletes, la principal causa d’aparició són els microtraumatismes repetits a l’ungla (xoc de l’ungla amb la sabatilla esportiva). Li recomanem qie, quan deixi l’activitat esportiva d’alta competició, segueixi un  tractament amb làser, que actualment és el mètode més efectiu.

Centre Podomèdic - Làser onicomicosis

Finalment, per evitar el desenvolupament ràpid dels galindons i la posterior deformació dels dits com a conseqüència de la seva aparició, aconsellem que realitzi un estudi biomecànic de la marxa i la carrera amb la finalitat de millorar les forces que sobrecarreguen l’articulació i alentir-ne l’evolució.

Noticia publicada en el Mundo Deportivo

1 comentario en «<span lang ="ca">Els peus més ràpids del mon compleixen 27 anys molt deteriorats</span>»

Deja un comentario

error: Contenido protegido.
Ir al contenido